Päätimme aloittaa täällä blogissa tällaisen kuukausittaisen juttusarjan joka käsittelee kierrätysmateriaalia askartelussa. Tämän kuukaiden "aineeksi" valitsin sanomalehdet.

Tarkoituksena on siis että esittelen tääs muutamia omia kokeiluja ja muualta löydettyjä juttuja. Tähän postukseen voi sitten kommenteissa linkittää lisää ideoita samasta aiheesta :)

Ja sitten aiheeseen:

MITÄ SANOMALEHDISTÄ VOISI TEHDÄ?

1. JOULUKRANSSI

Tarvitset sanomalehtiä, narua sekä muuman kävyn. Koristeeksi voi laittaa nauhaa tai kääriä koristenauhan vaikkapa vanhasta kukkapaketin kääreestä kuten alla.

Sanomalehteä rytistetään pitkuloiksi jotka sidotaan narulla kiinni. kun kranssi on sopivan kokeinen ja paksuinen sen voi korstella haluamallaan tavalla.

2. KORI

Tarvikkeet: sanomalehti. Pyykkipoikia voi käyttää apuna kokoamisessa.

Taittele saman levyisiä suikaleita. Alla olevan korin suikaleet ovat 3,5cm leveitä. Pohjaan tarvitaan 6 jotka punotaan jokatoinen ali ja yli menetelmällä. Pyykkipoikia voi laittaa esim nurkkiin että suikaleet pysyvät paikoillaan. Reuna punotaan joka toisen edestä ja takaa siten että joka toinen kerros tulee eri kohtaan. Reunakerroksia tulee kolme. Ylijäävät reunat taitetaan korin sisäpuolelle ja pujotellaan rakenteeseen. Yksi ylimääräinen suikale pujotellaan korin yläreunaan ulkopuolelle että reuna vahvistuu ja näyttää siistiltä ja samanlaielta joka suuntaan.

3. KYNNET

 Mahtava idea löytyi myös youtubesta. Video on englanninkielinen.

Toivottavasti kommenttilaatikosta löytyy monta muuta ideaa lisää! Myös toiveita tulevien kuukausien teemoista saa esittää :)